indekerk

Startpagina Indekerk

Recensies

Heilig Vuur (Corjan Matsinger)

Corjan Matsinger (bekend van EO Denkstof, teamleider bij Youth for Christ, én spreker op de komende Breeze Awards) schreef verschillende boeken over jongerenwerk. Zijn nieuwste is Heilig vuur. Op een toegankelijke manier zet Corjan uiteen hoe ouders of jongerenwerkers het geloofsvuur in jongeren kunnen aanwakkeren. Soms lijkt het maar een walmende pit, maar Corjan laat zien dat dat juist een opportuniteit is. Want waar rook is, is vuur!

Lees meer »

God Bewijzen (Stefan Paas en Rik Peels)

Eerste zinnen: “Moet je gek zijn om in God te geloven? Of op z’n minst naïef, onkritisch en zweverig? Lijden gelovigen aan waanvoorstellingen? Sluiten zij hun ogen voor de realiteit? Als dat zo is, dan hebben wij een probleem. Wij geloven namelijk in God.”

Lees meer »

Wie heeft God gemaakt? (Edgar Andrews)

De Godhypothese is het idee dat God Schepper en de oorsprong van alle leven is. Het doel van Edgar Andrews met ‘Wie heeft God gemaakt’, is aantonen dat de Godhypothese in veel gevallen aanvaardbaar is.

Lees meer »

In alle redelijkheid (Tim Keller)

Tim Keller is een predikant/theoloog die op dit moment bekend is vanwege zijn leesbaarheid, intelligente betoog en ervaring als gemeentestichter in New York City. Hij heeft inmiddels al een heel rijtje boeken op zijn naam staan. Dit boek is uitgegeven in 2008 en mijn exemplaar kwam alweer uit de 9de druk in 2011.

Lees meer »

Ik kreeg het op mijn hart (Maarten Vermeulen)

Nadenken over wat we eten en waar ons eten vandaan komt is niet nieuw. Als gezin doen we mee aan een gemeenschappelijke buurttuin waar we onze eigen groenten kweken en delDe schrijver Maarten Vermeulen is eindredacteur bij het Nederlands Dagblad en (meestal) een gelovig kerkbezoeker, zo zegt de achtercover van het boekje. Christenen zijn het zich nog steeds onvoldoende bewust van het specifieke jargon dat ze onder elkaar gebruiken. Zelfs is deze per kerk of groep van kerken (denominatie) onderscheiden. Buitenstaanders kijken daar met enig verbazing naar.en met de buren, allemaal bio en solidair.

Lees meer »

Dubbelzout (Anne-Marie van Briemen)

Als we ervan overtuigd zijn dat het Evangelie werkelijk goed nieuws is dan willen we dit ook graag delen. Het is tenslotte Jezus zelf die de opdracht daartoe gaf in het zendingsbevel. Maar hoe doe je dat, getuige zijn

Lees meer »