indekerk

Startpagina Indekerk

Recensies

Brieven uit de hel (C.S. Lewis)

C.S. Lewis is een van de monumenten uit de Engelse literatuur en een van de grote christelijke denkers uit de 20e eeuw. Bij het grote publiek bekend door de verfilmde Narnia verhalen, onder gelovigen vooral omwille van zijn apologetische essays.

Lees meer »

Geheel voor Hem (Oswald Chambers)

Oswald Chambers is mijn leven ingekomen toen ik een tiener was, misschien kan ik beter vertellen hoe Jezus mijn leven is binnengekomen, maar daar gaat dit boek niet over, wèl gaat het boek over hoe je je leven leidt als Jezus je leven binnen is gekomen.

Lees meer »

Geen muur te hoog (Nick Vujicic)

Het boekje “Geen muur te hoog” Van Nick Vujicic – bekend als “de man zonder armen en benen” draagt als ondertitel: Vijftig teksten ter inspiratie. Er is inderdaad inspiratie op te doen bij het lezen van de 50 stukjes.

Lees meer »

Lees! (Tony Reinke)

In onze maatschappij waar televisie, smartphones en tablets wijdverspreid zijn, bestaat het gevaar dat de beeldcultuur het lezen van boeken niet meer zo vanzelfsprekend maakt. Voor christenen, als mensen van het Boek, is het echter van levensbelang om te lezen; om veel te lezen. Dat is althans de mening van de auteur en de reden voor het schrijven van dit boek.

Lees meer »

Tien woorden van leven (Patrick Nullens)

Wie durft er vandaag nog een boek te schrijven over de tien geboden? In een tijd waarin mensen een hekel hebben aan alles wat van buitenaf wordt opgelegd. Wie zit er nog te wachten op de woorden ‘Gij zult niet…!’? Niet veel mensen en dat is deels terecht. In het verleden hebben mensen elkaar vaak genoeg hard om de oren geslagen met de tien geboden in de hand.

Lees meer »

Bijna Thuis (Billy Graham )

In het boek “Bijna thuis” heeft de 92-jarige evangelist Billy Graham het over de periode in het leven die komt na de pensionering. Een periode die nog boeiend en zinvol kan zijn .

Lees meer »

Hartelijk geTALENTeerd (Paulien Vervoorn)

Hartelijk getalenteerd is een heerlijk boek waarvan elke jongeren, die verlangt naar een intieme relatie met de Heer Jezus, zal smullen. Paulien, onder andere bekend door haar nationale zegen in het coachen en trainen van jongeren en spreken tot jongeren, geeft hierin het beste van zichzelf.

Lees meer »

Gefundeerd Geloof (Rob van de Weghe)

Rob Van de Weghe is een naar Amerika uitgeweken Nederlander. Na een succesvolle carrière in het bedrijfsleven werd hij door zijn vrouw uitgenodigd om mee te gaan naar de kerk. Met gezonde tegenzin nam hij die uitnodiging aan, maar tegelijk zou hij voor zichzelf eens en voorgoed gaan ‘bewijzen’ dat het geloof in God en in Christus lariekoek was. Het draaide even anders uit.

Lees meer »

Viral (Leonard Sweet)

Sweet is futuroloog, cultuurfilosoof en theoloog binnen de traditie van het Methodisme (cf. John en Charles Wesley, George Whitefield) en verstaat als geen ander de kunst van het populariseren, ook wel de ambacht om iets theoretisch, academisch of complex geörienteerd, om te zetten naar een taal die een breder publiek kan verstaan.

Lees meer »

Tussen 2 Werelden (Patrick Nullens & Raymond Volgers)

Voorzien van een duidelijke structuur en een uitgebreide begrippenverklaring biedt dit boek een open venster op de geschiedenis en de domeinen van de theologie, een kennismaking met een aantal belangrijke theologen en tenslotte, een overzicht van een aantal vragen waar de theologie antwoorden op wil vinden.

Lees meer »