indekerk

Startpagina Indekerk

Van kikker tot prins

kikkerdoor Evelien Standaert – 

Van kikker tot prins(es). Ze leefden nog lang en gelukkig. Dat zijn van die zegswijzen die mij niet meteen aan een christelijk boek, maar aan kinderverhaaltjes doen denken. Het duurde daarom even voor ik dit boek daadwerkelijk begon te lezen, hoewel het al een tijdje op de salontafel lag. Wat een verrassing! Ik hou enorm van verhalen, maar dan échte verhalen met een boodschap of een leuke twist. Dit boek vertelt aan de hand van zulke verhalen hoe we vrij kunnen worden van onze angsten om te gaan leven zoals God het wil: als koningskinderen. Het vertelt ook hoe we van een berekenende houding terug kunnen keren naar onschuld, naar hoe God ons bedoeld heeft.

Het boek vertelt het verhaal van Matthijs Vlaardingerbroek zelf en ook een beetje het verhaal van ieder van ons. We zijn met z’n allen het kind in onszelf kwijtgeraakt in deze gevallen wereld en hebben zware kasteelmuren rondom onze ik gebouwd ter bescherming. De prins die ons weer tot leven kust, is uiteraard Jezus (altijd het juiste antwoord!), maar ook wij kunnen (en moeten!) elke dag opnieuw onze oude ik afleggen en de nieuwe ik aantrekken, ofwel “de kikker in onszelf kussen”.

Matthijs is een échte verhalenverteller en dat merk je ook aan zijn schrijfstijl. Het boek leest gemakkelijk weg en vertelt oude en nieuwe verhalen, persoonlijke en gekende verhalen om zo tot een duidelijke boodschap te komen. De schrijver nodigt je uit om samen met Jezus op weg te gaan, je oude mens met zijn angsten en worstelingen stukje bij beetje achter je te laten en uiteindelijk te worden wie Hij bedoeld heeft. Het boek biedt achteraan een praktisch werkgedeelte waardoor je zelf aan de slag kan gaan met de principes uit het boek.

 

Matthijs Vlaardingerbroek, Van kikker tot prins, Ontdek je nieuwe identiteit in Christus (Uitgeverij Gideon, 2014, 206 blz.)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn