ETS

De Evangelische Toerusting School Vlaanderen (ETS) biedt de mogelijkheid om in 4 jaar een overzicht te krijgen van de hele Bijbel. Voor alle info en inschrijving: zie www.ets-vlaanderen.be.

De audio-bestanden van de ETS-studiedag rondom de reformatie kan je via volgende links beluisteren:

Audio van toespraak 1: Gottlieb Blokland – De reformatie, een terugblik

Audio van toespraak 2: Guido De Kegel – Sola Scriptura

 

Het leek alsof huiswerk maken ineens was ontdaan van het nare gevoel. Ik leer in deze lessen over mijn eigen leven!–Johan Menheere, ETS- Zaventem

Dit is bijbelstudie on steroids!–Karen Van Damme

De docenten openen de wereld van de Bijbel voor mij. Nooit gedacht dat ik graag zou studeren.–Pieter Saelens

 

 

Ons volledige programma vindt plaats op een van de zes locaties in Vlaanderen: Brugge, KortrijkGent, Zottegem, Boom, en Hasselt. Elke plaats is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer (De Lijn | NMBS).

Wilt u meer te weten te komen over andere opleidingen die we aanbevelen? Klik hier.

 • Wat is ETS?

  Voor velen is de Bijbel een gesloten boek. De Evangelische Toerusting School Vlaanderen wil daarin verandering brengen en het boek openen. Ze biedt de mogelijkheid een overzicht te krijgen van de hele Bijbel. We nemen je mee op reis in de boeiende wereld van het Oude en Nieuwe Testament. Centrale Bijbelse thema’s passeren de revue en stimuleren ons in de hedendaagse beleving van ons geloof.

  Ons programma wordt parttime aangeboden, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek van jong tot oud. Na vier jaar heb je alle Bijbelboeken doorworsteld en menig systematisch Bijbelonderwerp nader bestudeerd. Elk van die vier jaren heeft een ander accent. Je kunt zo op elk moment instromen en ontvangt dan na vier jaar een officieel diploma.

  Ben je ouder dan vijftien jaar en zou je graag meer informatie willen hebben over de opleiding, kom dan gerust eens langs op onze jaarlijkse studiedag of bezoek vrijblijvend een proefles bij jou in de buurt.

 • Wanneer en waar

  Klik op een locatie om de data te krijgen: Brugge, KortrijkGent, Zottegem, Boom, en Hasselt.

 • Kostprijs

  De ETS-cursus kost €260 per jaar en mag eventueel in termijnen worden betaald op IBAN-nummer BE 22 0017 6887 7347 van Evangelische Volwassenen Werking vzw (€120 voor september; en 4 x €35 per maand vanaf oktober t.e.m. januari). Naast de lessen worden er twee lesboeken in bruikleen gegeven (deze boeken worden immers niet meer gedrukt):

  • Arnold, B.T. en B.E. Beyer. In ontmoeting met het Oude Testament.Heerenveen: Groen, 2008.
  • Elwell, W.A. en R.W. Yarbrough. In ontmoeting met het Nieuwe Testament.Heerenveen: Groen, 2000.

  Omdat we beseffen dat de kosten voor sommige deelnemers een flinke som zijn, bieden we korting aan in de volgende situaties:

  1. Twee deelnemers uit hetzelfde gezin wonende op hetzelfde adres, betalen voor het eerste jaar €380 en voor de volgende jaren €360. Zij ontvangen aan het begin één collectieve set lesboeken.
  2. Deelnemers die meer dan één jaar ETS gevolgd hebben krijgen korting en betalen €250. Zij gebruiken de lesboeken van het voorafgaande jaar.
  3. Studenten, gepensioneerden en mensen met een vervangingsinkomen kunnen in aanmerking komen voor korting. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Meer info en registratie

  Voor meer info, bezoek de website van de ETS:  www.ets-vlaanderen.be.

  Wilt u registreren? Surf naar http://ets-vlaanderen.be/aanmelding/aanmelding.php