indekerk

Startpagina Indekerk

Ik, een zendeling?

door Herman Spaargaren – Dit boekje is zeer interessant voor Thuisfrontcommissies van zendelingen of mensen die graag de zending in willen gaan. Het is uitgegeven door een specifieke zendingsorganisatie OMF die zich richt op zending in Oost-Azië, maar is bruikbaar voor elke zendeling en organisatie die zich met zending of een zendeling bezighoudt. 

Eerst wordt er ingegaan op het punt wat een roeping voor zending inhoudt en hoe je kunt ontdekken of je al dan niet geroepen bent voor de zending en waar dat dan zou kunnen zijn. Nadat daarna de nood aan zendelingen wordt duidelijk gemaakt, wordt er ingegaan op de obstakels die er allemaal op je weg kunnen komen om je te verhinderen de zending in te gaan. Daarna word je een richtlijn gegeven hoe je eraan begint als je ervaren hebt dat je een roeping hebt voor de zending. Welke stappen moet je zetten en waar moet je allemaal aan denken. Op dit punt somt het boekje zoveel zaken op, dat je geneigd zou zijn de moed op te geven. Het lijkt bijna alsof ze je willen demotiveren om naar de zending te gaan, omdat er aan zoveel voorwaarden voldaan moet zijn. 

Toch is dit boekje interessant, omdat het je met beide benen op de grond zet en ook laat zien waarom je een Thuisfrontcommissie nodig hebt. Die kunnen heel wat van de belemmeringen voor hun rekening nemen. Ook het uitgaan met een erkende zendingsorganisatie heeft in dit verband een voordeel, omdat zij ervaring hebben en de meeste problemen al zijn tegengekomen en weten hoe je ze kunt oplossen of voorkomen.

Verkrijgbaar bij OMF International België vzw p/a Celestijnenlaan 11-2, 3001 Heverlee, https://omf.org/be/boekwinkel/ of via e-mail: info@omf.be

OMF, Ik, een zendeling? (OMF, 2015, 42 blz.)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn