indekerk

Startpagina Indekerk

Johan over zijn ETS opleiding

 

Indekerk laat twee mensen aan het woord die ETS volgen: Reinie Menheere en haar zoon Johan. Via een interview laat ik ze zelf even aan het woord.

Deze keer is Johan aan het woord.

1) Een plotse ingeving om opnieuw achter de schoolbanken te gaan plaatsnemen?

Nee hoor, Divine Intervention: Leer Mij kennen! Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat. Duidelijk genoeg leek me…

2) De ETS is één van de best bezochte cursussen in Evangelisch Vlaanderen toch zijn er heel wat die er nog niet van gehoord hebben. Hoe ben je met de ETS in aanraking gekomen?

Via de gemeente in Zaventem.

3) Wat is jouw voorlopige conclusie over de cursus? Voorziet ze in een bepaalde behoefte en zo ja, hoe zou je dat omschrijven?

Ik ben zo onwetend… en elke keer als er een les voorbij is weet ik nog minder en heb ik nog meer zin in meer…

4) Waarom zouden mensen de ETS volgen?

Een nederige ervaring over hoeveel je nog over God kan leren. Soms denk je misschien: Heer! Ik wil uw stem verstaan! Mijn advies: Bestudeer eerst Zijn boek, heb je dat eenmaal begrepen, vraag dan om meer. :-)

5) Wat wil je nog kwijt?

Overtollige info in mijn hoofd, zodat ik plaats krijg voor Bijbelkennis.

Bedankt Johan en veel succes met de studies!

Voor meer info over ETS Vlaanderen, bezoek onze pagina of surf naar ETS Vlaanderen.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn