indekerk

Startpagina Indekerk

Debat ‘Religie en vernieuwing’

In het kader van Refo500 organiseren het Davidsfonds, de KU Leuven en de ETF Leuven een actueel debat over religie en vernieuwing. Onder leiding van moderator Rik Torfs (rector KU Leuven) gaan enkele theologen van verscheidene geloofsrichtingen in gesprek.

‘Tijd voor vernieuwing’ was de leuze van de Duitse augustijner monnik Maarten Luther, die in 1517 protesteerde tegen uitwassen in de kerkelijke praktijken. Zijn actie, die als de start van de Reformatie bekendstaat, was het begin van een proces dat uiteindelijk uitmondde in kerkscheuringen en een verdeeld Europa. Ook vandaag stelt zich de vraag in welke mate religies een rol spelen in processen van tolerantie en godsdienstvrijheid. Kan religie voor positieve vernieuwing zorgen of is religie zelf aan vernieuwing toe? Kan op traditie gebouwde religie zichzelf vernieuwen? En wat betekent dat voor oecumene en religieuze tolerantie vandaag?

Plaats: ETF Leuven

Datum: 29 maart

Debaters:

  • Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen;
  • Mechteld Jansen, rector van de Protestantse Theologische Universiteit;
  • Jürgen Mettepenningen, gastdocent aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven en directeur van de dienst Identiteit van het Vicariaat Onderwijs, aartsbisdom Mechelen-Brussel;
  • Patrick Nullens, rector van de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven.

Schrijf u in voor dit boeiende debat via de website van het Davidsfonds. De kostprijs bedraagt € 13 (€ 9 voor houders van een Davidsfonds Cultuurkaart, voor alumni van de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven en voor alumni van de ETF Leuven).

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn