ETF-studienamiddagen

Inschrijven

De ETF-studienamiddagen worden in overleg met INDEKERK georganiseerd en dienen ter ondersteuning van allen die onderwijs verzorgen binnen de ECV-VEG-BEZ-VVP-gemeenten.

Voor meer info over de ETF en haar opleidingsaanbod kunt u terecht op de volgende link: Evangelische Theologische Faculteit, Leuven.

Thema najaar 2018: Tips uit Titus: Lessen voor leiders

Gastspreker: Jermo van Nes

Datum en Locatie: ETF (Leuven).

Aanvang/Einde: 16 november 2018 van 14u tot 17u15 (onthaal met koffie vanaf 13:30), met aansluitend een avondmaal

De kosten voor deze dagen worden gedragen door ETF en de denominaties. Deze studiedagen zijn dus gratis voor de deelnemers.

Biografie:

Jermo van Nes is getrouwd met Astrid Ooms en samen verwachten zij een kindje in oktober. Samen zijn ze lid van de Evangelische Kerk in Leuven. Jermo studeerde theologie aan de ETF, waar hij zijn Bachelor, Master en doctoraat behaalde. Momenteel is hij als wetenschappelijk medewerker aan de ETF verbonden. Naast lesgeven doet hij onderzoek naar de brieven aan Timotheüs & Titus en is hij betrokken bij het Instituut voor Leiderschap en Sociale Ethiek (ILSE).

Inhoud:

De brief aan Titus is een korte, maar rijke brief uit het Nieuwe Testament.
Paulus geeft daarin zijn medewerker Titus instructies om de christelijke gemeenschappen op het Griekse eiland Kreta zich verder te helpen ontwikkelen. Een boeiende oefening is om te kijken welke theologische overtuigingen ten grondslag liggen aan deze instructies. Dit helpt ons vandaag niet alleen om de aanleiding van schrijven aan Titus beter te begrijpen, maar ook om te zien hoe hedendaagse gemeenteleiders bemoedigd en aangemoedigd kunnen worden in hun leidinggeven aan kerken in een geseculariseerde wereld.