VEG-Leidersconferentie 2022

Inschrijvingen open

De Leidersconferentie zal plaatsvinden op 8 en 9 april 2022 in VEG Herentals.
Speciaal programma voor vroege vogels op donderdagavond 7 april.

Ieder jaar organiseert de VEG een driedaagse conferentie voor voorgangers, oudsten, zendelingen en verantwoordelijken die leiding geven aan anderen, zoals verantwoordelijken voor jongerenwerk, zondagsschool en pastoraat. Het gaat in de eerste plaats om werkers van de VEG/VIANOVA/ECV en/of ander christelijk werk. Er is ruimte voor bemoediging & inspiratie, uitwisseling & ontspannen ontmoetingen, luisteren & opvangen, aanbidding & studie en vernieuwing in visie.

We zijn dankbaar dat we elkaar als leiders dit jaar opnieuw kunnen ontmoeten op een leidersconferentie.
De conferentie zal echter in een andere vorm gegoten worden: o.w.v. verbouwingswerken in Floreal Blankenberge kunnen we daar niet samenkomen en alle alternatieven waren te duur of niet beschikbaar.
We komen samen op vrijdag 8 en zaterdag 9 april: we zijn dankbaar dat de gemeente van Herentals zo gastvrij is om ons te ontvangen en ook de catering te verzorgen.
Het discipelschapsteam van VEG zal het volgende thema uitwerken: Discipelschap aan het werk in je kerk.
Op donderdagavond 7 april wordt er ook een programma verzorgd voor de vroege vogels: je zal in gesprek kunnen gaan met het discipelschapsteam en nadien zal er tijd zijn om voor elkaar en onze gemeenten te bidden.

Het discipelschapsteam bestaat momenteel uit Marcel Casier, Niels en Charis Vandereyken, Jan Wisse (zal afwezig zijn) en David Buntinx. Zij zullen dit thema met ons uitpakken doorheen de conferentie. Ze zullen met ons op zoek gaan hoe onze kerken nog meer kunnen groeien tot plaatsen waar discipelen van Jezus gevormd worden. Dit doen ze samen met
andere sprekers d.m.v. (interactieve) lezingen en workshops. De jeugdwerkersconsulenten van EJV zullen ook van de partij zijn (enkele andere sprekers moeten nog bevestigd worden).

Het belooft een mooie programma te worden.
Er wordt een crèche en een kinderprogramma (2 groepen: 1ste tot 3de leerjaar + 4de tot 6de leerjaar) voorzien.
Schrijf je ten laatste op 30 maart in.

Sprekers: Marcel Casier, Niels en Charis Vandereyken, David Buntinx, jeugdwerkersconsulenten EJV, aangevuld met andere sprekers

Wanneer:  8 en 9 april 2022
    Speciaal programma voor vroege vogels op donderdagavond 7 april.
    Je zal op donderadgavond in gesprek kunnen gaan met het discipelschapsteam en nadien zal er tijd zijn om voor elkaar en onze gemeenten te bidden.

Plaats: VEG Herentals, Markgravenstraat 82, 2200 Herentals

• Kostprijs

€ 40 per volwassene voor de conferentiekosten + 2 warme maaltijden (vrijdag en zaterdagmiddag) en broodmaaltijd (vrijdagavond) + koffie/thee op vrijdag en zaterdag.
    € 30 per kind vanaf 2 jaar

Overnachting:
    Je kan ofwel naar je eigen huis terugkeren of je kan in de buurt van Herentals overnachten.
    Je kan zelf iets zoeken of je kan reserveren in Hotel De Zalm, Grote Markt 21 in Herentals (zo’n 15 min. stappen van de kerk of enkele minuten met de auto – er is parkeerplaats in de buurt van het hotel). Zie www.dezalm.be.
    Als dit hotel volzet is, dan heeft de eigenaar nog een tweede hotel (zie www.hotelkarmel.be).

Schrijf je zo snel mogelijk, ten laatste op 30 maart.

• Verantwoordelijken

Wout & Teuni Van Wijngaarden, Peter & Kristin Bordon, Walter & Anita Beyens