(2019) Tweedaagse rouwverwerking (voor leiders)

Inschrijvingen open

 

Indekerk bouwt verder aan een praktisch-georiënteerd aanbod van weekends en dagen voor mensen met een bediening in de gemeente en voor gemeenteleden. Het thema ‘rouwverwerking’ behoort tot het aanbod. Hierbij bieden we 2 mogelijkheden aan, voor telkens een andere doelgroep: van vrijdagavond 3 mei tot zaterdagavond 4 mei 2019 is er een toerusting speciaal voor gemeenteleiders, kringleiders, pastorale werkers, enz. Van 11-13 oktober 2019 is er een weekend over het omgaan met verlies, speciaal voor mensen die in rouw zijn.

Paulus verlangt er naar dat we niet bedroefd zijn zoals de anderen (1Thess.4:3). Toch zijn mensen wel vaak bedroefd. Men  kan door verlies helemaal gekraakt zijn. Dat kan zijn door het sterven van een geliefde. Zo’n ervaring zet je leven helemaal op z’n kop. Ook kan je door een diep dal gaan door echtscheiding of door verlies van je identiteit. Of je kan je gezondheid verliezen of de gevolgen dragen van zeer ingrijpende gebeurtenissen. Het kan je moedeloos maken zodat het leven zinloos lijkt. Rouw is een diepe innerlijke emotie die je leven in de ban houdt. Wat gebeurt er met je? Wat kan je verwachten in de toekomst? Is er wel een toekomst zonder die snijdende pijn?

In dit weekend willen we samen inzicht zoeken zodat we in staat worden gesteld om mensen uit onze omgeving bij te staan wanneer ze door periodes van verlies en rouw gaan. Voor u misschien de gelegenheid om u op te geven voor deze unieke tweedaagse, inclusief lekker eten en een verblijf in een prachtige streek.

Lesgevers en begeleiders:
Wout en Teunie van Wijngaarden
Walter en Anita Beyens

Het maximum aantal deelnemers is 20, het minimum is 12.

Deze tweedaagse over rouw wordt georganiseerd door INDEKERK.

 • Voorlopig programma

  Toelichting proces van rouwverwerking in een aantal stappen, persoonlijke verwerking (alleen of met anderen volgens eigen voorkeur), gesprekken rondom rouwverwerking, enz.

 • Voor wie?

  Voor leiders op alle niveaus (voorgangers, oudsten, diakenen, kringleiders, jeugdleiders, kinderwerkers, enz.), voor zendelingen en voor pastorale werkers die inzicht zoeken, zodat ze in staat worden gesteld om mensen uit hun omgeving bij te staan wanneer ze door periodes van verlies en rouw gaan.

  Er is ook van 11 tot 13 oktober 2019 een weekend voor hen die doorheen een rouwproces gaan (verlies van een geliefde, echtscheiding, ziekte, enz.), zodat ze sleutels krijgen wanneer ze door periodes van verlies en rouw gaan.

 • Wanneer en waar

  Vrijdagavond 3 mei tot zaterdagavond 4 mei 2019

  Locatie: Christelijke Herbronning Connect (Wortegem-Petegem, bij Oudenaarde).
  Adres: Oudenaardseweg 140, 9790 WORTEGEM-PETEGEM

  Aankomst vanaf vrijdag, 18u00.
  Avondmaal om 18u30.
  Start programma om 20u00.

  De tweedaagse eindigt op zaterdag rond ±17.30 (na de maaltijd).

  Bekijk hier foto’s van de omgeving: http://www.chconnect.be

 • Kostprijs en betaling

  € 85 per persoon. Je overnacht met 1 tot 3 andere deelnemers in een ruime studio van ca. 55 m² (met slaapgelegenheid beneden en op de mezzanine)

  € 25 extra voor single studio

  € 60 zonder overnachting

  Ik stort bij inschrijving een voorschot van € 50,- per reservatie op IBANnr. BE 22 0017 6887 7347 van INDEKERK met vermelding van : “rouwverwerking mei 2019 + naam deelnemer(s)”
  De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het voorschot.
  De volgorde van inschrijving wordt in acht genomen bij de toekenning van de kamers.

  Indien je je deelname annuleert, wordt de voorschotsom steeds overgeplaatst naar een volgende weekend.

  Als je afzegt tussen de 10 en 3 dagen voor de start van de activiteit, wordt er 30 % van de totale kostprijs aangerekend. 

  Als je binnen de laatste 48 uur voor de start afzegt, is er geen teruggave van de betaalde kosten, maar wordt je voorschot wel overgeplaatst naar een volgende weekend. Alleen bij ziekte is er wel teruggave van de aangerekende kosten.

  In de prijs is inbegrepen: 6 maaltijden, drank tijdens de sessies, verblijfs- en conferentiekosten.

  Gelieve zelf een onderlaken, dekbedovertrek, kussensloop en handdoeken mee te brengen (indien nodig kunnen deze gehuurd worden: voor prijzen zie www.chconnect.be)

  Poetsen gebeurt door de deelnemers (poetsen kan door Connect gebeuren, kostprijs per studio € 50)

 • Meer info

  Meer info over de inhoud van de dit weekend kan aangevraagd worden bij wout.vanwijngaarden[@]skynet.be.

 • Biografie Wout & Teunie; Walter & Anita

  Wout en Teunie zagen het levenslicht in Hardinxveld-Giessendam, een plaats in de omgeving van Rotterdam en Dordrecht. Op zijn 18de jaar kwam Wout tot een persoonlijk geloof in Jezus Christus. Direct kreeg hij ook een verlangen om naar België te verhuizen. Pas op zijn 25ste jaar kwam zijn droom uit. Samen met zijn vrouw Teunie (en toen hun 3 kinderen), verhuisden ze naar Leuven. Ze verkochten hun huis en kregen voor drie jaar een onderkomen in een huis van Operatie Mobilisatie. Gedurende drie jaar heeft Wout gestudeerd aan het Bijbelinstutuut in Heverlee terwijl Teunie als moeder fungeerde voor een OM team van 14 OM-ers. Het was een prachtige tijd waarin de honger naar Gods Woord alleen maar groter werd. Daarna hebben ze de Evangelische Gemeente “Paulus” 23 jaar mogen dienen. Gedurende die tijd mochten ze ook een nieuwe gemeente zien ontstaan, de gemeente “Immanuel” in Houthalen-Oost. Nog steeds wordt Gods Woord daar met kracht verkondigd. Na 23 jaar zijn ze verhuisd naar Leuven. Daar zijn ze betrokken geweest bij de Evangelische Gemeente Leuven. Vanaf 2008 wonen ze in Voortkapel (Westerlo) en werken ze in de Evangelische gemeente van Herentals. In september 2016 heeft Wout zijn taak overgedragen aan een jongeman. Dat is een bijzondere zegen omdat zo Gods werk verder gaat. Wout is nog steeds als oudste verbonden met de gemeente en coacht hij Dennis Vandenbergh, zijn opvolger. Wel spreekt hij door heel het land en ook vaak in Nederland om gemeenten te bemoedigen. Wout is sinds 1995 voorzitter van het bestuur van de Vrije Evangelische Gemeenten (VEG).

  Wout heeft altijd een verlangen gehad om te kunnen praten over het wonder van Gods liefde. Het is tot nu toe zijn grootste vreugde gebleven. Het wonder van het kruis van Golgotha heeft hem altijd geboeid en diep geraakt. Bij Golgotha kan hij helemaal zichzelf zijn. God weet van al onze zonden en noden en ondanks Zijn volmaakte kennis over ons leven, zegent Hij ons overvloedig. Golgotha is dan ook voor hem de mooiste plaats geworden op deze aarde.

  Wout en Teunie hebben vier mooie kinderen en zes prachtige kleinkinderen. Ook wonen er al 14 jaar twee stoere jongens in hun huis die als pleegkinderen aan hun zorgen zijn toevertrouwd. Ze hebben ervaren dat God voor hen zorgt. Dat heeft hun geloof in Hem versterkt. Ze voelen zich zeer gezegende mensen.

  Wij, Walter & Anita Beyens – Vanderkindere, zijn nu beiden 59 jaar jong ! 36 jaar geleden zijn we gehuwd , we hebben 5 kinderen gekregen , waarvan er nu nog 1 zoon thuis is . Ook zijn we al gezegend met 4 kleinzoontjes! Toen we begin de 30 waren zijn we beiden tot geloof gekomen . We zijn  “(weder)geboren en getogen “ in de Evangelische gemeente “ Levende Hoop “ in Herentals .

  In deze gemeente is Walter dienstbaar als oudste , voor prediking en studie , pastoraat en diaconaat , gezinnenwerking  , voor-huwelijksbegeleiding en Anita voor pastoraat & diaconaat , zondagschool , decoratie , voor-huwelijksbegeleiding , kookouder , enz.