Evangelische Familiedag 2017

Thema 2017: Gods leiding door Woord en Geest

Spreker:  Ron van der Spoel, medewerker Open Doors en Passie voor preken
Adres: Provinciaal Vormingscentrum, Smekenstraat 61 te 2390 Oostmalle
Samenkomsten (voor alle leeftijden apart): om 10 uur en 13.45 uur. Om 18 uur: Insalvation

– Aparte samenkomst door ‘Gemeenten en Gehandicapten’ om 13.45 uur
– Zendingsmarkt
– Seminars in pauzes
– Kinder- en tienerprogramma door EJV

Tussen de samenkomsten zijn er workshops (zie onderaan).

Meld je hier aan als medewerker voor de familiedag – gesloten

Enkele voorproefjes:

(1) De locatie – https://www.youtube.com/watch?v=EZ7lQTGUlbw

Aanbod workshops:

(1) Pauze 1 van 12:00 tot 14:00 – workshops gaan door van 12:45 uur tot 13:30 uur

1. Passie voor preken met Ron van der Spoel

Preken is prachtig. Er worden de laatste tijd nogal wat vraagtekens bij de prediking gezet. Er is verlegenheid bij zowel predikers als hoorders. Toch geloven wij dat de prediking meer dan ooit belangrijk is voor de opbouw van de gemeente van Christus. Hernieuwde bezinning is nodig. Hernieuwd enthousiasme ook.

1. Pleegzorg:  (n)iets voor jou!?

Pleegzorg: onvoorwaardelijk Gods liefde en geborgenheid doorgeven aan een kind/jongere dat tijdelijk of langdurig aan jou is toevertrouwd.

1. Cleansing Stream: Van de kerk, voor de kerk

Een discipelschapsprogramma waar de Bijbel, herstel, vrijheid en balans centraal staan. Je wilt Jezus volgen in alle facetten van je leven, maar je blijft “hangen”? Waar zit de wortel? Wat zijn de blokkades en de struikelblokken in je wandel met Jezus?

(2) Pauze 2 van 16:00 tot 18:00 – workshops gaan door van 16:45 uur tot 17:30 uur

1. Gebed (in het Engels)

Ze kwamen bij een plek die Getsemane heette en hij zei tegen zijn leerlingen: Blijven jullie hier zitten terwijl ik ga bidden (Marc. 14). Als zelf Jezus ging bidden, hoeveel te meer zouden wij moeten bidden? Een kerk zonder gebed is als een pen zonder inkt.

1. Gave Veste

Gave Veste probeert christelijke gemeenten en vluchtelingen met elkaar in contact te brengen. Gave Veste helpt vluchtelingen door hulpverlening en begeleiding en geeft handvaten aan christelijke gemeenten om de vluchtelingen bij te staan in alle aspecten.

1. De 4de musketier

De 4e Musketier is een mannenbeweging die mannen traint om te leven voor hun Koning. Hij was die Ene die zichzelf gaf voor ons allemaal. Wij samen willen alles geven voor Hem. Onze dienst aan Hem is onze hoogste eer. Zijn strijd is onze strijd. Zijn passie is onze passie. Zijn doelen zijn onze doelen.