Indekerk Blog

Verboden

Gepost door:

Verboden

1001004011838875door Maarten Hertoghs -

De wereld heeft meer nodig dan het bloed van de jongen. Ze heeft zijn heerschappij nodig.

 

 

 

 

Tot hiertoe werd nauwelijks fictie gerecenseerd door indekerk.be. Met die gedachte schreven we een uitgeverij aan die heel wat boeken van veelschrijver Ted Dekker uitgeeft. We kregen de reeks “The Books of Mortals” toegestuurd. Dekker schreef de serie met Tosca Lee. In deze bijdrage recenseer ik het eerste boek van de drie: Verboden.

De ...

Lees meer →

IBV schooljaar 2014-2015

Gepost door:

IBV schooljaar 2014-2015

De informatie voor het nieuwe IBV-schooljaar staat online. Heb je interesse in een driejarige Bijbelse vorming, die vooral van thuis uit gedaan kan worden? Dan is het IBV wellicht iets voor jou!

Klik hier voor meer informatie

Lees meer →

De Didaché

Gepost door:

De Didaché

859-1?Q?onderwijs_van_de_apostelen_-_coverdoor Raymond R. Hausoul -

In het jaar 1873 ontdekte Philotheos Bryennios in Istanbul een afschrift van de Didaché, een geschrift dat ergens tussen 40 en 110 n.Chr. ontstond. Het vond in de vroege kerk een brede verspreiding, doordat het erg nuttig was voor het beginnend onderwijs aan jong gelovigen. De Didaché was in de vroege kerk namelijk wat tegenwoordig de verschillende Startstudies of Ontdekkingsavonden zijn. Inhoudelijk kwamen in de Didaché daarbij ...

Lees meer →

De Langste Week

Gepost door:

De Langste Week

langste_weekdoor Raymond R. Hausoul -

De Engelse veelschrijver Nick Page onderzoekt in dit boek de verschillende historische facetten die plaatsvonden tijdens de lijdensweek. In een soms poëtisch aandoende schrijfstijl, gaat hij de dagen door van Jezus’ terechtstelling, kruisiging en zijn opstanding. Hiermee laat Page een totaalbeeld zien dat doorgaans verloren gaat voor wie enkel de individuele evangeliën afzonderlijk leest.

Bij het lezen van dit boek, merk je meteen al dat Page gefascineerd is door ...

Lees meer →

Gewoon Jezus

Gepost door:

Gewoon Jezus

9789051944518-tom-wright-gewoon-jezus-178door Maarten Hertoghs -

Messias, rabbi, priester, profeet? Jezus was het allemaal, maar op een andere manier dan de mensen verwacht(t)en.

 

 

 

Stormen

Het beeld van een storm is de rode draad in dit boek. Tom Wright schrijft over drie stormen in de tijd van Jezus. De storm uit Rome die wel vrede bracht, maar geleid werd door een keizer die zichzelf god beschouwde. De Joodse storm die zich kenmerkte door een verlangen naar hoop ...

Lees meer →
Page 1 of 24 12345...»