Indekerk Blog

ECV vrouwendag 2015

Gepost door:

ECV vrouwendag 2015

Op 10 oktober gaat de volgende ECV vrouwendag door. Deze vindt plaats in het Parochiaal Centrum in Zomergem. Inschrijven kan tot 27 september. Meer info kan je vinden op deze pagina.

Lees meer →

Christus volgen; Doop en avondmaal in de Vroege Kerk

Gepost door:

Christus volgen; Doop en avondmaal in de Vroege Kerk

Christus volgendoor Maarten Hertoghs – Kunnen we iets leren van de vroege kerk? Het is nogal hoogmoedig om de geschiedenis zonder slag of stoot aan de kant te schuiven. Toch hebben we in evangelische middens helaas maar weinig oog voor het vroege christendom. Misschien denken we vaak dat er maar weinig over bekend is, maar een boek als Christus Volgen laat je het tegendeel zien. Er is een schat aan informatie beschikbaar.

Doopvonten ...

Lees meer →

Church Planting in Europe

Gepost door:

Church Planting in Europe

7405816_origdoor Filip De Cavel – 

Vorig jaar, rond deze tijd, organiseerden enkele organisaties en instellingen een symposium (12-25 juli 2014) aan de ETF te Leuven. Het ‘Leuven Center for Christian Studies’ (LCCS), de Evanglische Theologische Faculteit (ETF) en de ‘European Christian Mission International’ (ECMI) brachten gemeentestichters, gemeenteleiders en theologen samen uit meer dan 25 Europese landen. De gemeenschappelijke deler? Hun betrokkenheid in het stichten en ontwikkelen van nieuwe gemeenten in de Europese context.

Er ...

Lees meer →

Als God zwijgt

Gepost door:

Als God zwijgt

als god zwijgtdoor Jona Govaert – 

Als leider binnen een gebedsbeweging kent Pete Greig voldoende verhalen over verbluffende gebedsverhoringen. Ook merkt hij dat het niet veel moeite kost om deze verhalen onder christenen te delen. Toch blijft een aanzienlijk aantal gebeden onbeantwoord en blijven vele mensen zitten met hun vragen. Dan kan het goed zijn het verhaal te lezen van iemand die weet wat het betekent om te bidden, te blijven bidden, te ...

Lees meer →

Nieuwe audio Bijbelstudies

Gepost door:

Nieuwe audio Bijbelstudies

De afgelopen weken zijn er weer enkele audio Bijbelstudies van Raymond Hausoul (o.a. over enkele visioenen uit Zacharia) en Gerhard Westerman (een reeks onder de titel ‘Ze gaven niet op’) op deze site geplaatst. Je kan ze vinden via de toespraken/materialen (via de zoekfunctie kan je filteren).

Lees meer →
Page 1 of 38 12345...»