Indekerk Blog

Vluchtelingenvraagstuk: denken, spreken, handelen.

Gepost door:

Vluchtelingenvraagstuk: denken, spreken, handelen.

Waar je nu ook kijkt – op TV, in de krant, in persoonlijke verhalen of op Facebook – je wordt voortdurend geconfronteerd met grote en complexe thema’s als mensenhandel, de vluchtelingencrisis, het migratievraagstuk en het (post-)christelijke Europa met haar waarden. In die stortvloed aan informatie probeert iedereen zich een mening te vormen. Ook christenen worden met dit alles geconfronteerd en regelmatig meegesleept in de draaikolk van standpunten, meningen en emoties via uiteenlopende media.

Wat ons als Ichtusstaf zorgen baart is hoe ...

Lees meer →

ETF-studienamiddag over Dietrich Bonhoeffer

Gepost door:

ETF-studienamiddag over Dietrich Bonhoeffer

Op vrijdag 13 november gaat de volgende ETF-studienamiddag door. Deze zal gaan over Dietrich Bonhoeffer.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan je op deze pagina terecht.

Lees meer →

Gegrepen

Gepost door:

Gegrepen

gegrepen pbdoor Jean Bos –

Medio september verscheen van de hand van Linda Smit-Adriaens: ‘Gegrepen – uit het leven & werk van Ger Smit’. Het werd opgevat als herinnering aan een dierbaar iemand, en dat ademt het ook uit. Verslagen over oorlog, familie en ziekte worden afgewisseld met puntige stukjes en een terugblik op een boeiend leven. Al bij al een eerlijk, onderhoudend en vlot leesbaar biografisch document.

Wie Ger Smit gekend heeft, zal hem ...

Lees meer →

Christelijk werk asielzoekers

Gepost door:

Christelijk werk asielzoekers

In Sijsele is onlangs een Asielcentrum geopend waar 400 vluchtelingen zijn gehuisvest uit o.a. Syrie en Irak. In Brugge is al langer het Asielcentrum geopend voor 60 asielzoekers, alsook in Wingene met 200 asielzoekers. De komst van deze vluchtelingen biedt christenen veel mogelijkheden, maar dat brengt ook vragen met zich mee:

  • Wat kunnen we voor deze mensen beteken?
  • Hoe kunnen we hen laten delen in ons geloof? Wat is er mogelijk?

De afgelopen jaren heeft Gave Veste al enkele keren in Vlaanderen de cursus ‘Kerk ...

Lees meer →

En dus bestaat God

Gepost door:

En dus bestaat God

En dus bestaat God omslag_HRdoor Maarten Hertoghs – 

Acht argumenten, uitgewerkt in 158 bladzijden, om aan te geven dat geloven in God niet zo vreemd is als in onze samenleving vaak aangenomen wordt. Via logische stappen willen de schrijvers, Emanuel Rutten en Jeroen de Ridder, uitkomen bij de conclusie dat God bestaat. Het boek bestaat uit argumenten en dus geen bewijzen. Het blijven redenen om te geloven. De schrijvers menen dat het redelijk is ...

Lees meer →
Page 1 of 39 12345...»