Indekerk Blog

Ontmoeting met Jezus

Gepost door:

Ontmoeting met Jezus

Er zijn vijf nieuwe studies van Gerhard Westerman te beluisteren. Het is een reeks onder de titel: “Ontmoeting met Jezus”.

Ze zijn te beluisteren via media – toespraken. Zoek bij “series” naar “ontmoeting met Jezus”.

Lees meer →

Pleidooi voor de Psalmen

Gepost door:

Pleidooi voor de Psalmen

9789051944815door Filip De Cavel -

Al is Tom Wright een nieuwtestamenticus, toch leest zijn Pleidooi voor de Psalmen niet als een eenzijdig pamflet waarbij het Oude Testament verdwijnt achter christologische uiteenzettingen, allegorisch of typologisch van aard. Ik kan het ook anders formuleren. Als alles wat in de Psalmen over Jezus werd geschreven, in vervulling moest gaan (Lk. 24:44), hoe nodigen de Psalmen ons dan vandaag uit om de verschillende betekenislagen te ontdekken en ...

Lees meer →

Goed Leven

Gepost door:

Goed Leven

9200000001150423door Henk Medema – Het gebeurde in New York, 15 januari 2009. Vlucht 1549 van LaGuardia naar Charlotte, NC, vertrek 15.26 uur. Captain Chesley Sullenberger merkt na een paar minuten dat het vliegtuig door een zwerm ganzen vloog, en dat onmiddellijk beide motoren van de A320 onklaar werden.

Razend snel moest de bemanning een reeks beslissingen nemen (uitwijken naar een ander vliegveld? kon niet meer!) (landen op een snelweg? te riskant) (noodlanding op ...

Lees meer →

Online Manuscript studie (Jesaja 48:9-11)

Gepost door:

Online Manuscript studie (Jesaja 48:9-11)

In dit filmpje zie je hoe je op een eenvoudige manier een Bijbeltekst kan benaderen. Het is absoluut de moeite waard om het helemaal te bekijken.

Het is in het Engels, maar de uitleg is goed te volgen.

Op desiringgod.org vind je meer van dit soort studies.

Lees meer →

Een dubbelsnoer van licht

Gepost door:

Een dubbelsnoer van licht

2014-Boekrecensie - Dubbelsnoer van licht - coverdoor Raymond R. Hausoul – 

Begin 2014 verscheen het honderddrieënvijftigste boek van Willem J. Ouweneel. Een dubbelsnoer van licht is het derde en laatste deel van een trilogie over verschillende historische onderwerpen. De auteur wil er de relaties en verschillen tussen christenen en joden doorheen de geschiedenis in achterhalen en naar voren brengen. Belangrijke religieuze stromingen, denkers, rabbi’s, theologen en filosofen, passeren in dit boek de revue.

Een ...

Lees meer →
Page 1 of 28 12345...»