Integrale vorming

Integrale vorming is een samenwerking van ABC ministries en EVW

Dit aanbod is voor christenen, leiders en gemeenten. Het verandert levens. Het is voor christenen die op de eerste plaats meer als discipel van Jezus willen gaan leven. –ABC ministries

Integrale vorming

Een drie jaar durende cursus, die leiders wil trainen. De cursus leert hen voor te gaan met dienstbaarheid, kennis en vaardigheid, zodat zij op hun beurt discipelen kunnen vormen.

Wie

De cursus ‘Integrale vorming’ wordt gegeven door Herman Heyman en Levi Verstraete. Herman is al decennia lang bezig met volwassenenvorming in Vlaanderen en daarbuiten. Levi werkt sinds vorig jaar voor ABC en is gericht op leidersvorming bij de jongere generatie leiders in Vlaanderen.

U kan hier klikken voor meer info over hun bediening.

• Wat is Integrale vorming

ABC integreert verschillende vormingsonderdelen tot een aaneengesloten christelijke levensvorming. Deze training verandert levens. Bedieningen die daaruit voort groeien, dragen samen met de gemeenten meer vrucht. Dit is geen luchtig cursuspakket. Levensvorming vraagt inzet, openhartigheid en vertrouwen. Het kost ook tijd en inspanning. Met andere woorden: dit is voor christenen die op de eerste plaats meer als discipel van Jezus willen gaan leven en daarvoor hun leven consequent aan Jezus willen geven.

Doorheen de vorming wordt consequent gebruikt gemaakt van de K5 accenten: Karakter + Kennis + Kunde + Koers + Kader. Die vijf K’s kan men niet onafhankelijk van elkaar ontwikkelen. In elk vormingsonderdeel gaan we met elke K aan de slag. En toch blijven we het grotere plaatje zien.

U kan hier klikken voor een voorproefje uit de eerste module

U kan hier klikken voor een voorproefje uit de tweede module

U kan hier klikken voor een voorproefje uit de derde module

U kan hier klikken voor de planning van het eerste modulejaar.

Deze gaat door in het ABC-kantoor (Sint-Jansbergsesteenweg 97, 3001 Heverlee). Dit kan nog wijzigen, afhankelijk van de woonplaats van de deelnemers.

Tussen de lesmomenten door zijn er ook online contactmomenten via Lync (een programma, vergelijkbaar met Skype).

• Kostprijs

De richtprijs is 260 euro per jaar.

• Inschrijvingen

U kunt zich vanaf nu via de volgende link: inschrijven.