Sprekerstraining

De gepaste vaak verrassende verpakking, maar bovenal de doeltreffende boodschap, maken de bediening van het Woord tot een heerlijk en levensveranderend geschenk van onze Heer. Belangrijk genoeg om mij te laten toerusten!–Geert Soete, ECV Kuurne

Een goede preek of Bijbelstudie geven, komt je niet aanwaaien. Wat mij enorm hielp, was de praktische aanpak van de docenten. Principes werden omgezet naar de realiteit van de gemeente.  –Jan Vlaminck

Onze preken werden gefilmd! Dat was even schrikken, jezelf zo zien, stuntelig en met veel schroom. Het was wel de beste manier om jezelf te evalueren.–Jens Clemens

Inschrijven

De (S)prekerstraining (niet te verwarren met het Preekweekend) is een goede start- of opfrissingscursus voor sprekers. Je leert er alle basisvaardigheden voor het samenstellen van een verantwoorde preek, die bovendien ook nog eens aanspreekt door het gebruik van voorbeelden.
Je moet een preek voorbereiden en geven, maar voordien word je al getraind in je communicatieve vaardigheden en moet je jezelf beoordelen op video. Niet alleen de boodschap die je brengt is belangrijk, maar ook hoe die boodschap bij je toehoorders overkomt! Dat onderdeel wordt door veel sprekers in de praktijk genegeerd, ook door hen die soms al lang preken: vandaar dat deze cursus juist ook voor ervaren sprekers een meerwaarde kan betekenen.

– Voor wie wil leren preken

– Voor wie al langer preekt en zich verder wil bekwamen

– 8 tot 12 cursisten

De sprekerstraining wordt georganiseerd op verzoek van 1 of meer kerken.
    Neem daarvoor contact op met ons via het inschrijvingsformulier.

• Kostprijs

Kostprijs wordt afgesproken in overleg met de kerk die uitnodigt.

• Meer info en registratie

Meer info kan aangevraagd worden via het inschrijvingsformulier bovenaan.

Docenten: Herman Spaargaren, Pete Gifford