Verdiepingsweekend over de Evangelische eredienst: Vormen die vormen

Het weekend is volzet. Bij inschrijving wordt u op de wachtlijst geplaatst. We houden u dan op de hoogte wanneer een plaats vrijkomt.

18176234_1420984674590678_112284520_o

Voor grotere versie, klik afbeelding

Voor het eerst organiseert indekerk (EVW) van 1 t.e.m. 3 december 2017  een weekend over de evangelische eredienst, getiteld: “Vormen die vormen”.
Voor jou misschien de gelegenheid om je op te geven voor deze unieke tweedaagse, inclusief lekker eten en een verblijf in een prachtige streek.
De focus zal niet zozeer liggen op ‘hoe ben ik een goeie zangleider/worship leader?’ Evenmin ligt de focus op schrijven van liederen maar eerder op de vraag, ‘waar mag ik allemaal aan denken bij het ontwikkelen van een eredienst?’ De inhoud wil ingaan op de bouwstenen en benaderingen van een eredienst waaronder de stijl, structuur, betrokkenheid van aanwezigen, kunst, symbolen, christelijk jaar, muziek, preek, Avondmaal, schriftlezingen, etc.

Lesgevers: Wouter Biesbrouck, Filip De Cavel

Het maximum aantal deelnemers is 15, het minimum is 8.

Deze cursus biedt je een bijbels-theologische reflectie op het belang van een doordachte eredienst:

Deze thema’s worden verdeeld over een aantal sessies: (onder voorbehoud qua aantal/thema’s)
Sessie 1: Het aanbieden van een Bijbels kader.
Sessie 2: Inzicht bieden in de verschillende modellen/stijlen die gangbaar zijn binnen de Evangelische beweging.
Sessie 3: Van consument naar producent. Hoe wordt iedereen betrokken in de eredienst?
Sessie 4: De bouwstenen van een eredienst: met aandacht voor de evolutie van een “3-voudig-model (zang, preek, uitnodiging) naar een 2-voudig-model (tijd van muziek en preek) naar een 4-voudig-model (een verhaal waar je instapt van bijeenkomen, het Woord horen, Avondmaal, uitzenden).
Sessie 5: Ruimte in de eredienst voor de gebrokenheid in het leven van de gelovige.
Sessie 6: Een workshop waar we theologische en muzikale toelichting geven bij een 4 à 8-tal liederen die uit diverse andere liederenbundels dan de vertrouwde Opwekkingsbundel komen.

Dit verdiepingsweekend wordt georganiseerd door de Evangelische Volwassenenwerking Vlaanderen (EVW) waarvan indekerk.be het gezicht is.

• Programma

Binnenkort verschijnt er een overzicht van het programma dat enkele weken voor het weekend in zijn definitieve vorm zal doorgestuurd worden naar de deelnemers.

Er zal zeker tijd genomen worden voor ontspanning.

– Voor wie in de kerk verantwoordelijk is voor het doordenken en/of organiseren van de eredienst

– Voor wie zangleider/eredienstleider is

– Voor wie interess heeft in de ontwikkelingen op gebied van de samenkomsten in een kerkelijke context

– Maximum 15 cursisten; minimum 8.

Dit verdiepingsweekend vindt plaats van 1-3 december 2017 in Christelijke Herbronning Connect (Wortegem-Petegem, bij Oudenaarde).
    Adres: Oudenaardseweg 140, 9790 WORTEGEM-PETEGEM

Aankomst vanaf vrijdag, 18u00.
    Avondmaal om 18u30.
    Start programma om 20u00.

Het weekend eindigt op zondag, ±16u00.
    Bekijk hier foto’s van de omgeving: http://www.chconnect.be

• Kostprijs en betaling

€ 145 per persoon  (je overnacht met 1 of 2 andere deelnemers in een ruime studio van ca. 55 m²)

€ 30 extra voor single studio

€ 100 zonder overnachting

Ik stort bij inschrijving een voorschot van € 50,- per reservatie op IBANnr. BE 22 0017 6887 7347 van EVW met vermelding van : “Verdiepingsweekend ‘eredienst’ december  2017 + naam deelnemer(s)”
    De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het voorschot.
    De volgorde van inschrijving wordt in acht genomen bij de toekenning van de kamers.

In de prijs is inbegrepen: 6 maaltijden, drank tijdens de sessies, verblijfs- en conferentiekosten.

Gelieve zelf een onderlaken, dekbedovertrek, kussensloop en handdoeken mee te brengen (indien nodig kunnen deze gehuurd worden: voor prijzen zie www.chconnect.be)

Poetsen gebeurt door de deelnemers (poetsen kan door Connect gebeuren, kostprijs per studio € 50)

• Meer info

Meer info over de inhoud van dit weekend kan aangevraagd worden bij filipdecavel[at]gmail.com.

• Biografieën Wouter Biesbrouck en Filip De Cavel

Wouter Biesbrouck (Ieper, °1968) is getrouwd met Leen Gevaert. Samen hebben ze vier kinderen. Hij is oudste in de Evangelische Kerk Leuven (VEG) waar hij al 25 jaar lid is en regelmatig de eredienst leidt. Hij was algemeen secretaris van Ichtus Vlaanderen van 1995 tot 2007. Zijn passie voor theologie kreeg vorm in een doctoraat dat hij in 2013 aan de KU Leuven haalde. Hij houdt er van om betrokken te zijn in de praktijk van het gemeentewerk maar ook om het van op afstand met een theologische bril te bekijken.

Filip De Cavel (Gent, °1971) is getrouwd en vader van drie dochters. Zijn passie voor het belang van de eredienst en de rol die oa muziek, theologie en onze evangelische tradities daarin spelen kon hij ontwikkelen in eigen gemeente maar ook als medeverantwoordelijke voor de EJV muziekkampen en gezinnenkampen. In de loop der jaren mocht hij over dit onderwerp lesgeven op diverse vormingscursussen en in verschillende gemeenten. Filip gaat regelmatig voor als dienstleider in de eigen gemeente, de Evangelische gemeente De Rots (ECV Wondelgem) en is eveneens coördinator bij ECV-centraal.