2019 (Mentoraatsweekend)

Goudmijnen in de kerk

Onze kerken zitten vol schitterende talenten: veelzijdig begaafde jongeren en wijze ouderen. Mensen die in hun persoonlijk leven, op hun werk en in de gemeente, veel meer zouden kunnen opbloeien en succesvol zouden zijn, indien ze ontdekten met welke mogelijkheden ze begiftigd zijn (2 Petrus 1:3,4). Daarmee zouden ze ook veel aan elkaar kunnen geven.  Net zoals sportlui en aankomende artiesten vaak een coach hebben die hen helpt om de beste te worden, kunnen ook christenen, door gebruik te maken van een ‘helper’, groeien in geestelijke ontwikkeling en levenskeuzes. Een coach die kijkt waar hun krachten liggen en hen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.

Indekerk biedt in dit weekend (25-27 oktober 2019) een geestelijk mentormodel aan, dat in alle lagen van het gemeenteleven gebruikt kan worden.

Na dit weekend kunnen de deelnemers dit model gebruiken voor zichzelf en om anderen te helpen bij mentoraat.

• Programma

De theorie van het mentorschap wordt eigen gemaakt in 6 sessies.

Vaak zullen intervisiemomenten aan bod komen waar ervaringen worden besproken en iedere cursist de praktijk ervaart van het mentorschap.

Voor allen die een mentor willen worden en anderen willen helpen in mentoraat.

Dit mentoraatsweekend vindt plaats van vrijdagavond  25 oktober 2019 (aankomst tussen 16 en 18 uur) tot zondag 27 oktober 2019 (ca.15.30 uur) in Christelijke Herbronning Connect (bij Oudenaarde in de Vlaamse Ardennen).

Adres: Oudenaardseweg 140, 9790 Wortegem-Petegem

Bekijk hier foto’s van de omgeving: http://www.chconnect.be

• Lesgevers/begeleiders

De lesgevers Gerrit Houtman en Rosario Anastasi  hebben een coachende en stimulerende taak.

• Kostprijs en betaling

€ 150 per persoon

€ 35 extra voor single studio

€ 105 zonder overnachting (wel 6 maaltijden, drank tijdens de sessies, versnapering, conferentiekosten, materialen, enz.)

Ik stort bij inschrijving een voorschot van € 50,- per reservatie op IBANnr. BE 22 0017 6887 7347 van EVW met vermelding van : “mentoraatsweekend 2019 + naam deelnemer(s)”
    De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het voorschot.
    De volgorde van inschrijving wordt in acht genomen bij de toekenning van de kamers.

Indien je je deelname annuleert, wordt de voorschotsom steeds overgeplaatst naar een volgende weekend.

Als je afzegt tussen de 10 en 3 dagen voor de start van de activiteit, wordt er 30 % van de totale kostprijs aangerekend.

Als je binnen de laatste 48 uur voor de start afzegt, is er geen teruggave van de betaalde kosten, maar wordt je voorschot wel overgeplaatst naar een volgende weekend. Alleen bij ziekte is er wel teruggave van de aangerekende kosten.

In de prijs is inbegrepen: 6 maaltijden, drank tijdens de sessies, versnapering, verblijfs- en conferentiekosten, materialen, enz.

Gelieve zelf een onderlaken, dekbedovertrek, kussensloop en handdoeken mee te brengen (indien nodig kunnen deze gehuurd worden: voor prijzen zie www.chconnect.be)

Poetsen gebeurt door de deelnemers (poetsen kan door Connect gebeuren, kostprijs per studio € 50)

• Meer info

Inhoudelijk: Rosario Anastasi – rosario.anastasi[at]scarlet.be
    Praktisch: info[at]chconnect.be

• Biografieën

Gerrit Houtman is relatie- en gezinstherapeut, lid van de BVRGS en verantwoordelijke voor het christelijk hulpverleningscentrum Bethesda in Genk (met afdelingen in Antwerpen en Gent). Naast zijn werk in Bethesda is hij supervisor, docent en verantwoordelijke pastor in zijn thuisgemeente te Meeuwen. Gerrit is gehuwd met Ann en vader van drie dochters en vier kleinkinderen. Recente publicatie van hem is ‘Het ga je goed’.

Rosario Anastasi (Genk, °1960) is getrouwd met Anita Milazzo. Samen hebben ze drie kinderen. Hij is coördinator van de Limburgse gemeenten en tevens voorzitter van de ECV denominatie. Meer dan tien jaar is hij betrokken geweest in het jeugdwerk. Dit lokaal in de Christengemeente van Zwartberg maar ook in 16+ kampen en weekends. Daar is het verlangen gegroeid om mentorrelaties op te bouwen. Deze ervaring nam hij dan mee in de opbouw van het gemeentewerk in de regio.