Indekerk Blog

Backstage

Gepost door:

Backstage

Door Belinda Hausoul – Kees Kraayenoord is geen onbekende meer voor de meeste Vlamingen. Na zijn bekering stond hij al vroeg als aanbiddingsleider vooraan in de kerk, werd aanbiddingsleider van de jongerenband Ronduit (Evangelische Omroep), trok op met Ralph van Manen en bracht meerdere cd’s op de markt. Met zijn boek Backstage (2017) neemt Kees Kraayenoord de lezer mee achter de schermen. Je krijgt een diepgaande inkijk in zijn eigen biografie als muzikant. Daar is het niet altijd de glamour en het succes, zoals het van buitenaf vaak lijkt.

In Backstage ontdek je Kees als de buurjongen van naast je deur, de puber met zijn worstelingen, de verliefde jongvolwassene die een leven wil opbouwen en als man Gods. In die laatste functie wil hij in de bediening van Jezus Christus staan, naast zijn rol als voorganger, echtgenoot en vader. Doordat Backstage een biografisch verhaal is, wil ik het plot van zijn verhaal niet verklappen. In deze biografie ontdek je in elk geval hoe Kraayenoord zijn lezers weet te boeien en hen laat glimlachen over verschillende situaties die hij als aanbiddingsleider meemaakte. Het is vooral zijn eerlijkheid en schrijfvaardigheid die hierin sterk naar voren komt. Eerlijk schrijft hij: ‘Meer dan mijn lied zoekt God naar mijn leven, mijn hart, mijn gebroken hart. Hij zoekt niet in eerste instantie naar wat ik kan of wat ik doe, maar wie ik ben, weg van het publiek en weg van het podium.’ (p.58).

Wie zelf actief is in de christelijke muziek herkent zich al snel in Kraayenoord, in zijn falen en worstelen. Daar blijft het echter niet bij in Backstage. De lezer krijgt ook de weg te zien van Gods grote genade in het leven van deze man. ‘Met vallen en opstaan Gods liefde tegemoet’, luidt daarom terecht de ondertitel van dit boek.

Vooral aan lofprijs- en aanbiddingsleiders laat zich dit heerlijke biografische werk aanbevelen. Of je nu een beginner of een ervaren held bent in worship, je zult een groot aantal leerrijke en inzichtsvolle elementen in dit boek terugvinden. Kraayenoord brengt je terug naar de essentie van worship en toont waarop het aankomt. Uit zijn puurheid, echtheid en eerlijkheid valt er te leren.

Kees Kraayenoord, Backstage, (Ark Media, 2017, 192 blz.)

%d bloggers liken dit: